
امروز می خواهیم با هم یک آزمایش ساده و بسیار جالب انجام دهیم. وسایل موردنیاز را آماده کنید و مطابق دستورالعمل آزمایش را انجام دهید.
وسایل مورد نیاز
چند سکه ی قدیمی
یک چهارم فنجان سرکه ی سفید
یک قاشق چایخوری نمک
کاسه ی غیر فلزی
دستورالعمل
1. سرکه را در کاسه بریزید و نمک را به آن اضافه کنید و آن را به هم بزنید.
2. 5 سکه در کاسه بیاندازید و تا 10 به آرامی بشمارید.
3. سکه ها را بیرون بیاورید و آن را با آب خوب بشویید. فکر می کنم الان برق سکه ها را می بینید.
چه اتفاقی افتاد؟
در کاسه ی کوچک شما یک پدیده ی شیمیایی رخ داد. مشخص است که سرکه اسید است و اسید موجود در سرکه با نمک واکنش نشان می دهد و آنچه را که شیمی دان ها اکسید مس می نامند و باعث کدر رنگ شدن سکه ها می شود این واکنش از بین می برد.
7 پیشنهاد برای سازماندهی كاردستیهای كودكان
وقتی كه مشاهده میكنید این آثار بهتدریج تمام خانه را اشغال میكنند، عكسالعمل درست چیست؟ و چه باید كرد؟ در مقاله زیر 7 پیشنهاد مطرح میشود تا با این یادگاریهای دوران كودكی چه كنیم: در مدرسه، كودكان برای خلق آثار، كشیدن، رنگ كردن، نقاشی كردن و ساختن مورد تشویق قرار میگیرند. مسلماً اینگونه فعالیتها خلاقیت آنها را برانگیخته و موجب رشد آنها میشود. اغلب نیز این شاهكارهای هنری خلق شده توسط كودكان به خانه آورده شده و البته با افتخار نشان داده میشوند، اما وقتی كه مشاهده میكنید این آثار بهتدریج تمام خانه را اشغال میكنند، عكسالعمل درست چیست؟ و چه باید كرد؟ در مقاله زیر 7 پیشنهاد مطرح میشود تا با این یادگاریهای دوران كودكی چه كنیم: 1-آنها را دستچین كنید به جای اینكه تمام آثار كوچك و بزرگی را كه فرزندتان خلق میكند نگه دارید، هر از گاهی كنار فرزندتان بنشینید و از او بخواهید یك یا دو مورد از كارهای جدیدش را كه بهنظرش بهترین است انتخاب كند. در پایان سال خواهید دید كه آثاری كه از نظر او بهترین است حتی از انگشتان یك دست نیز تجاوز نخواهد كرد. با این روش، هم كاردستیها تحت یك نظارت نگهداری میشوند و هم خواهید توانست آثار او را در آینده به یادگار نگهدارید.
ادامه مطلب...
- مجموعه: شعر و قصه کودکانه
قصه کودکانه درخت سیب
سال ها پیش پسر کوچولویی بازیگوش عاشق بازی کردن در اطراف درخت سیب بزرگی بود. او هر روز از درخت بالا می رفت و سیب هایش را می خورد و استراحتی کوتاه در زیر سایه اش می کرد. او درخت را دوست می داشت و درخت هم عاشق او بود. زمان به آرامی گذشت و پسر کوچولو بزرگ شد و دیگر هر روز برای بازی به سراغ درخت نمی آمد. یک روز، پسر بعد از مدت ها برگشت، اما این بار مثل همیشه خوشحال نبود. درخت به پسر گفت: بیا با من بازی کن. پسر جواب داد: من دیگر یک پسر کوچولو نیستم و با درخت ها بازی نمی کنم. دوست دارم برای خودم اسباب بازی داشته باشم ولی پولی ندارم. "متاسفم. ولی من پولی ندارم، اما تو می توانی همه ی سیب های مرا بچینی و آن ها را بفروشی و از پولش برای خودت اسباب بازی بخری."
ادامه مطلب...
باغ جانماز
از باغ جا نمازم
آهسته پر کشیدم
رفتم به سوی باغی
یک باغ سبز و خرم
دیدم که گل در آن باغ
روییده دسته دسته
دیدم کنار گل ها
یک شاپرک نشسته
آن شاپرک مرا دید
پر زد به سویم آمد
او با خودش گل آورد
گل را به چادرم زد
گفتم: به شاپرک جان
این گل چه خوب و ناز است
او شادمان شد و گفت:
این گل، گل نماز است
تغذیهی مناسب برای روزه اولیها
- مجموعه: تغذیه کودک
باز هم بوی خوش ماه رمضان میآید و ما را به سوی خود میخواند. ماه رمضان فرصتی است برای نزدیکتر شدن به خدا.
برای آنکه بتوانیم از برکات این ماه عزیز بهره ببریم و توفیق انجام عبادات و مناجاتها را داشته باشیم، باید برنامهریزی صحیحی برای تغذیه در این ماه عزیز داشته باشیم.یکی از گروههایی که توجه به تغذیه درست آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است، نوجوانانی هستند که برای بار اول روزه میگیرند. از آنجا که نوجوانان در سن رشد هستند عدم توجه به تغذیه مناسب هم میتواند بر روی رشد و سلامت آنها اثر منفی بگذارد و هم قدرت و توان روزه گرفتن را از آنان سلب نماید.
حداقل 8 ساعت در شبانهروز بخوابید
مهمترین نکتهای که باید در تغذیه ماه رمضان نوجوانان مدنظر قرار گیرد مصرف سحری است. وعده سحری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، چون در صورت عدم مصرف این وعده غذایی به خصوص در روزهای بلند تابستان، طول مدت ناشتایی بسیار زیاد شده و عوارضی چون سردرد، افت فشار خون و ضعف شدید
ادامه مطلب...
وسایل مورد نیاز: بشقاب یک بار مصرف پنبه رنگ
به یک بشقاب یک بار مصرف نیاز داریم.
بشقاب یک بار مصرف رو نصف می کنیم و به شکل زیر در می آوریم:
حالا بشقاب رو رنگ آمیزی می کنیم.
ادامه مطلب...
برخی از داوران و موسسات آموزشی بر این باورند که بازی کردن نقش مهمی در یادگیری کودکان ندارد و تنها با کسب نمرات خوب است که معلوم می شود آنها مطالب جدیدی یاد گرفته اند، ولی با خواندن این مقاله متوجه خواهید شد که کودکان برخی از پیچیده ترین مسائل را با انجام بازی های خاص می آموزند.
ایده آموختن مسائل با استفاده از بازی ایده جدیدی نیست. در واقع سالهاست که کودکان با این روش، مسائل پیچیده را آموخته اند. برخی از بازی ها و فعالیت ها بیشتر از هر کتابی یادگیری کودکان را تقویت می کند. درست است که مدرسه نقش مهمی در آموزش کودکان دارد ولی با توسل به شیوه های بسیار ساده می توان بر معلومات آنها افزود. کودکان قابلیت های زیادی دارند و بازی ها، نقش مهمی در شکوفایی این قابلیت ها ایفا می کنند.
● کودکان چگونه از بازی کردن می آموزند؟
ادامه مطلب...
از گذشته های دور نسبت به بازی نگرش های مثبت و منفی وجود داشته است. عده ای بازی را صرف بی هدف انرژی های انباشته شده، لذت آنی و... رفتارهای زائد و بیهوده تلقی کرده اند در حالی که برخی آن را زیباترین و پاک ترین فعالیت در جهت شکوفایی و رشد کودک می دانند.
بازی یکی از نیازهای اساسی کودکان و مهم ترین و اساسی ترین فعالیت کودک به شمار می رود که در عین سرگرم کردن کودک، کارکردهای مهم دیگری را دارا است که هریک از این کارکردها به جنبه ای از زندگی کودک مربوط می شوند که او را برای ورود به زندگی بزرگسالی آماده می سازد.
میل به بازی فقط مخصوص کودکی است و با آنکه این میل کم کم در سنین بالا کاهش پیدا می کند و کارهای مهمی جای آن را می گیرد ولی به اعتقاد روان شناسان تا سال های پایانی عمر نیز تمایل به بازی در انسان وجود دارد هر چند شکل، ظاهر و هدف بازی عوض شده باشد. برای درک چگونگی این میل باید در بازی کودکان مشارکت نمود.
بازی انعکاسی از فعالیت های درونی کودک و میل به خوشی، آزادی و رضایت است که صفا و آرامش را به ارمغان می آورد. روان شناسان معتقدند در فعالیت های خودجوش کودک باید آزاد گذاشته شود و دخالت بی توقع و نامناسب در فعالیت های او نگردد تا استقلال و خودمختاری او سلب نشود.
ادامه مطلب...